PhotobucketChat ve Forum Bölümüne Gitmek için Tıklayınız..     Photobucket2010 Gezi takvimi için Tıklayınız..     Photobucket"Kartepe 2010 Atv ile      PhotobucketÖylesine karda gazlama      PhotobucketMotoShow 2010

Geri Git   Kırıklar Motosiklet Dostları Derneği > haberler - duyurular > Duyurular

Photobucket

Yanıtla

Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları

Türk gençliği...
Eski 03-03-2010, 22:32   #1
LBC
Moderator

LBC kullanıcısının avatarı

LBC is offline
Giriş: Jan 2007
Türk gençliği...

yok nostradamus muş yok maya takvimi nasıl olmuş....bırakın işte gerçek ileri görüş sahibi ulu önderimiz Atatürk.
sanki bu günleri sezmiş te bizlere sakın korkma! böyle olacak ama senin yapman gerekenler diyerek yol göstermiş. Nur içinde yat.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
20 Ekim 1927

POLEMİĞE GİRMEYİZ, GELİYORUZ...

KIRIKLAR MOTOSİKLET DOSTLARI DERNEĞİ
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-03-2010, 22:46   #2
LBC
Moderator

LBC is offline
ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ (YENİ TÜRKÇE MEALİ)

Ey Türk Gençliği!

Birinci GÖREVİN; Türk bağımsızlığını, Türk Cumhuriyetini, ebediyen
korumak ve savunmaktır.

Varlığının ve geleceğinin biricik temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. Gelecekte bile, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, iç ve dış düşmanların olacaktır. Bir gün, bağımsızlık ve cumhuriyeti savunmak zorunda kalırsan, göreve atılmak için, içinde bulunacağın durumun olanaklarını ve koşullarını
düşünmeyeceksin! Bu olanaklar ve koşullar, hiç müsait olmayan bir durumda kendini gösterebilir. Bağımsızlık ve cumhuriyetini yıkmak isteyecek düşmanlar, dünya tarihinde benzeri görülmemiş bir galibiyet elde edebilirler. Zorla ve hile yapılarak kutsal vatanın, bütün temel devlet kurumları teslim alınmış (Siyasi hedef) , bütün temel ekonomik işletmeleri ele geçirilmiş (Ekonomik hedef) , bütün orduları terhis edilip dağıtılmış (Askeri hedef) ve yurdun her köşesi tamamen işgal edilmiş olabilir. Bütün bu koşullardan daha acıklı ve korkunç olmak üzere, ülkede, iktidara sahip olan hükümet ve devlet adamları gaflet ve sapkınlık ve hatta ihanet içinde olabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri kişisel çıkarlarını, işgalcilerin siyasi amaçlarıyla birleştirerek düşmanla işbirliği yapabilirler. Millet, yoksulluk ve sıkıntı içinde ezik ve bitkin düşmüş olabilir.

Ey Türk geleceğinin evladı!

İşte, bu durum ve koşullar içinde bile görevin, Türk bağımsızlığını ve
Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun güç, damarlarındaki asil kanda bulunmaktadır!

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-04-2010, 04:09   #3
Ali baba
kiriklar.com üyesi

Ali baba is offline
Giriş: May 2008
Teşekkürler Bülent......Büyük önder nur içinde yat......

Eski 03-04-2010, 10:36   #4
Ali baba
kiriklar.com üyesi

Ali baba is offline
Giriş: May 2008
İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

Eski 03-05-2010, 19:24   #5
nunu
Moderator

nunu kullanıcısının avatarı

nunu is offline
canımsın kardeşimmmmmmmmmmmmmmmm.

Polemiğe Girmeyiz...Geliyoruz

TÜRKİYE "ATATÜRK'Ü ALLAHA
GERİ KALAN HERŞEYİ ATATÜRK'E " borçlusun
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-05-2010, 19:51   #6
easyrider
Moderator

easyrider kullanıcısının avatarı

easyrider is offline
huzur içinde yatsın biz ve bizler gibi düşünenler var oldukça bu bayrak hep dalgalanacaktır

Polemiğe Girmeyiz, Geliyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-05-2010, 21:14   #7
doukan
Administrator

doukan kullanıcısının avatarı

doukan is offline
gençliğe hitabe bir duvar süsü değil bir erken uyarı sistemidir. tüm gençlerimizin bilgisine

Eski 03-05-2010, 21:33   #8
LBC
Moderator

LBC is offline
Alıntı:
doukan tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
gençliğe hitabe bir duvar süsü değil bir erken uyarı sistemidir. tüm gençlerimizin bilgisine

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-07-2010, 06:33   #9
e_erdun
ciF+şerlok holms

e_erdun kullanıcısının avatarı

e_erdun is offline
şimdiki gençlerin çoğu,
teyyare usulü
klavye gençliği

Eski 03-07-2010, 21:43   #10
doukan
Administrator

doukan kullanıcısının avatarı

doukan is offline

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş