PhotobucketChat ve Forum Bölümüne Gitmek için Tıklayınız..     Photobucket2010 Gezi takvimi için Tıklayınız..     Photobucket"Kartepe 2010 Atv ile      PhotobucketÖylesine karda gazlama      PhotobucketMotoShow 2010

Geri Git   Kırıklar Motosiklet Dostları Derneği > Teknik bilgi > Teknik bilgiler

Teknik bilgiler Hertürlü teknik bilgilerinizi paylaşabilirsiniz

Photobucket

Yanıtla

Paylaş Konu Araçları Görünüm Modları

Renk körlüğü testi
Eski 09-28-2008, 15:38   #1
e_erdun
ciF+şerlok holms

e_erdun kullanıcısının avatarı

e_erdun is offline
Giriş: Jan 2007
Renk körlüğü testi

Renk körlüğü testi
Renk körü kişiler, aşağıda bulunan ve başlangıç noktasından varış noktasına kadar uzanan kıvrımlı yolları veya içine yerleştirilmiş rakamları çoğu zaman seçemezler. Renk körü olup olmadığınızı aşağıdaki şekillerden ve diğer renk körlüğü testlerinden kolaylıkla tespit edebilirsiniz.

Test; 1

Bu testler renk körlüğü olup olmadığınız hakkında fikir vermek amacı ile hazırlanmıştır. Bu yüzden testlerde zorlanma veya başarısızlık ile karşılaşıyorsanız en kısa zamanda bir göz hekimine başvurmanızda büyük yarar vardır.

Test; 2

,

test:2 sonuçları

1. foto: ?
2. foto: ?
3. foto: ?
4. foto: ?
5. foto: ?
6. foto: ?
7. foto: ?
8. foto: ?
9. foto: ?

Eski 09-28-2008, 16:12   #2
LBC
Moderator

LBC kullanıcısının avatarı

LBC is offline
ben kesin renk körüyüm hiçbirini göremedim :(
zaten biliyordum ama bikere daha tescillenmiş oldu.
hehe

POLEMİĞE GİRMEYİZ, GELİYORUZ...

KIRIKLAR MOTOSİKLET DOSTLARI DERNEĞİ
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 09-29-2008, 02:22   #3
absolut
üye

absolut is offline
Giriş: Jul 2007
ben renk körü değilmişim

Eski 09-29-2008, 08:20   #4
yeniraki
kiriklar.com üyesi

yeniraki kullanıcısının avatarı

yeniraki is offline
Giriş: May 2007
ahana kör çıktım

Eski 09-30-2008, 00:18   #5
crazybesiktas
kiriklar.com üyesi

crazybesiktas kullanıcısının avatarı

crazybesiktas is offline
Giriş: Feb 2008
allaha şükür renk körü değilimde reng körü nasıl bişey ben hala anlıyamıyorum ya.
bildiğim kadarıyla her rengi algılayabiliyorlar ama yukardaki testleri uyguluyamıyorlar.ben hala anlamış değilim.
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2008, 08:48   #6
ducati men
kiriklar.com üyesi

ducati men kullanıcısının avatarı

ducati men is offline
Giriş: Jan 2008
allaha cok sukur bendede yok oyle bır sey ama bellı bır yastan sonra dıkkatlı olmakta fayda var gozlerı koruyalım onlarsız hayat cok zor olur
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 10-24-2008, 09:01   #7
zagor
EDİTÖR

zagor kullanıcısının avatarı

zagor is offline
Giriş: Feb 2007
renk körü değilmişim bu arada 2 tane 74 var.

sayısal loto oynuyacam bu rakamlarla heheee

Polemiğe Girmeyiz, Geliyoruz...

DAL RÜZGARI AFFETSE DE KIRILMIŞTIR ARTIK
[Only Registered Users Can See Links. Click Here To Register...]
  Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 08-24-2009, 15:52   #8
e_erdun
ciF+şerlok holms

e_erdun kullanıcısının avatarı

e_erdun is offline
Alıntı:
zagor tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
renk körü değilmişim bu arada 2 tane 74 var.

sayısal loto oynuyacam bu rakamlarla heheee
sayısal ne durumda
rakamları yakaladında bize birşeymi çaktırmıyon üzyir

Eski 08-24-2009, 17:55   #9
kuzgun2
kiriklar.com üyesi

kuzgun2 is offline
Giriş: Apr 2009
Şükürler olsun bende de renk körlüğü yok hepsini buldum. Sağol abi bu ücretsiz test için

Eski 04-06-2010, 16:17   #10
LBC
Moderator

LBC kullanıcısının avatarı

LBC is offline
BURSA - Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Özçetin, genelde doğuştan gelen bir hastalık olan ve bir süre öncesine kadar tedavisi olmayan renk körlüğünün artık tedavi edilebildiğini kaydetti.

Tıpta “Daltonizm” olarak bilinen, dünyada görülme sıklığı yüzde 6 olan renk körlüğünün kalıtsal olabildiği gibi görme siniri, görme noktası ve göz tansiyonu gibi bazı göz hastalıkları sonucunda da oluşabildiğini ifade eden Prof. Dr. Hikmet Özçetin, hastalığın çeşitleri olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Bazı hastalar çevrelerini siyah-beyaz görürken, bazıları yeşil ağırlıklı görüyor. Renk körlüğü insanın gözündeki bazı maddelerin eksikliğinden kaynaklanır. Sonradan oluşan renk körlükleri tedavi edilebiliyordu, ancak doğuştan olanlar tedavi edilemiyordu. Şimdi İngiltere’de 1 yıl önce geliştirilen ve Türkiye’de 4 yıldır uygulanan sistem sayesinde, kalıtsal olan renk körlükleri de tedavi edilebiliyor.”

Özçetin, renk körlüğünün çeşidine göre özel olarak tasarlanan lenslerin yüzde 97.5 oranında başarı sağladığını dile getirerek, şöylekonuştu:
“Bu tedavi Türkiye’ye yeni girdi. Türkiye genelinde 20 hastaya uygulandı ve başarısı da oldukça yüksek. Sistemde hastanın renk körlüğü saptanıyor ve renk körlüğü cinsine göre gözünün önüne lens konuluyor. Örneğin, yeşilden yoksun olan hastanın mavi gördüğü düşünülerek gözünün önüne sarı filtreli lens denenerek yeşil görmesi sağlanıyor. Lens denenirken de renk körlüğünü değerlendiren testlerle kontrol ediliyor. Sonuçta uygun olan renk tespit edilerek sipariş veriliyor. Bu tedavi renk körü olan insanların önünü açıyor.”

Sistemi UÜ Göz Sağlığı Ana Bilim Dalı’nda başarıyla uyguladıklarını, tedavi olan insanların çok mutlu olduklarını ve şaşırdıklarını anlatan Özçetin, renk körlüğü bulunan bazı insanların rahatsızlıklarının farkında olmadığını belirterek, çok kısa sürede yapılan görme testlerinde de bu hastalığın gözden kaçtığını vurguladı.

Özçetin, görme muayenesi yapılırken sadece görme keskinliğinin ölçülmesinin yeterli olmadığına işaret ederek, “Renk, kontrast, duyarlılık gibi testlerin de yapılması gerekir. Genellikle çok hızlı muayene yapıldığı için bunlara dikkat edilmiyor. Çünkü görme keskinliği testleri siyah beyaza göre ayarlanmış” dedi.

POLEMİĞE GİRMEYİZ, GELİYORUZ...

KIRIKLAR MOTOSİKLET DOSTLARI DERNEĞİ
  Alıntı Yaparak Cevapla
Yanıtla

Şu an bu konuyu görüntüleyen kullanıcı sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları
Görünüm Modları

Gönderme Kuralları
Yeni konular açabilirsiniz --> izin yok
Yanıtlar gönderebilirsiniz --> izin yok
Eklentiler gönderebilirsiniz --> izin yok
Mesajlarınızı düzenleyebilirsiniz --> izin yok

vB koduAçık
SimgelerAçık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Hızlı Geçiş